Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/camper/public_html/templates/camperwegwijzerv04/functions.php on line 614

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/camper/public_html/templates/camperwegwijzerv04/functions.php on line 614

Zoals elke camperaar al eens heeft ondervonden heeft elk land zijn eigen regels. Ondanks dat we spreken van een Europa zijn de verschillen aanzienlijk. Op deze pagina is de doelstelling om de per land deze gegevens te vermelden. Ziet u hier onwaarheden of zaken die ontbreken dan stellen wij het op prijs dat u ons hierover benaderd. Dit kan via een berichtje in het gastenboek of door een email te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

NEDNederland GERDuitsland BELBelgië FRAFrankrijk ESPSpanje ITAItalië

DENDenemarken SWEZweden NORNoorwegen

 


NED Nederland NED

 

GER Duitsland GER

  • In Duitsland bent u in de grote steden verplicht om een milieusticker op uw raam te hebben. Indien u een Gehandicapten parkeerkaart heeft bent u hiervan vrijgesteld. Alle autosnelwegen zijn nooit Umweltzonen. Zie voor meer informatie bijvoorbeeld de website van de ANWB.
  • In Duitsland geldt ook de regel dat je op openbare parkeerplaatsen/camperplaatsen geen parkeer/overnachtingskosten hoeft te betalen als u in het bezit bent van een gehandicaptenparkeerkaart. Overtuig u er wel van dat het een openbare plek betreft. Bijvoorbeeld een TopPlatz is altijd gedreven door een commerciële/particuliere organisatie.
  • Wanneer je medicijnen meeneemt die onder de Opiumwet vallen, ben je verplicht een Schengenverklaring bij je te dragen.
  • Het meenemen van een veiligheidsvest is per 1 juli 2014 verplicht in Duitsland.
  • In Duitsland mag je geen apparaten gebruiken die flitspalen melden. De software van het apparaat moet helemaal verwijderd worden, omdat ook het in bezit hebben van de software verboden is. Alleen uitzetten en wegleggen is dus niet voldoende.

BEL België BEL

 

FRAFrankrijkFRA

 

ESPSpanje ESP

 

ITAItalië ITA

 

DEN Denemarken DEN

 

SWE Zweden SWE

 

NORNoorwegen NOR

Advertentie